Elazığ’da ’Sirrokümülüs’ Bulutları Görsel Şölen Sundu Elazığ’da ’Sirrokümülüs’ Bulutları Görsel Şölen Sundu

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Kore Cumhuriyetinin Başkenti Seul’de Askeri Alanda Sorumlu Yapay Zekâ Zirvesi’ne  katıldı.

Programda konuşan Bakan Yardımcısı Alpay burada yaptığı konuşmada, Yapay zekâ kullanımının ulusal ve uluslararası güvenlik için stratejik bir dönüm noktası olduğu ifade etti.

Alpay, yapay zekânın askeri alanda sorumlu ve etik kullanımı üzerine vurgu yapıldığına dikkat çekerek, Türkiye'nin bu alandaki adımları ve katkıları üzerinde durularak yapay zekâ kullanımının ulusal ve uluslararası güvenlik için stratejik bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

Alpay, “Bu toplantıda Türkiye’nin yapay zekâ stratejisi çerçevesinde uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekilmiştir. Yapay zekânın askeri operasyonları dönüştürme potansiyeline sahip olduğu, ancak bunun sorumlu bir şekilde yönetilmesi gerektiği belirtilmiştir. Uluslararası güvenlik ve iş birliği için yapay zekânın etik kullanımı üzerinde durulması gerektiği vurgulanmış ve bu konuda geleceğe dönük çözüm önerileri sunulmuştur” dedi

Editör: Batuhan Baskal