GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Elazığ İle İlgili Müjdeyi Verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin enerji tüketimini daha verimli hale getirecek yenilenebilir enerji projeleri kapsamında Elazığ'a önemli bir yatırım müjdesi verdi. Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Elazığ'a kurulacak olan Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali'nin ağustos ayında hizmete alınacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin enerji tüketimini daha verimli hale getirecek yenilenebilir enerji projeleri kapsamında Elazığ'a önemli bir yatırım müjdesi verdi.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Elazığ'a kurulacak olan Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali'nin Ağustos ayında hizmete alınacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali sayesinde Elazığ'da temiz, güvenilir ve sürdürülebilir enerji kullanımı yaygınlaştırılacak.

Ayrıca, projenin bölge ekonomisine ve çevresel sürdürülebilirliğe olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.

Ağustos ayında hizmete girecek olan bu santral, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmesi açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.