Aydın Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Elazığ Kültürünü Aydın’da yaşatmayı sürdürüyor. Derneğin son olarak düzenlediği tel kebabı etkinliğinde; Elazığ’ dan getirilen biber, tulum peyniri ve üzümler, tırnak ekmeği ile birlikte ikram edildi.

Dernek yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe çok sayıda dernek üyesi ve davetli katıldı. Yemeğin ardından, Derneğin Kürsübaşı ekibi tarafından misafirlerin eşliğiyle Elazığ’a ait mahalli eserler seslendirildi.

Tem Polisi Öğrencileri Bilgilendirdi Tem Polisi Öğrencileri Bilgilendirdi

Image00008

Etkinlikte konuşan Aydın Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati Gür yaptığı açıklamada: “Aydın’da yaşayan hemşerilerimiz, komşularımız ve Elazığımıza gönül veren misafirlerimiz ile birlikte kültürümüzü yaşadığımız bir etkinlikte bir araya geldik. Elazığımıza özgü biber, tulum peyniri, üzüm ve tırnak ekmeğimizi, kıymetli hemşehrilerimize ve misafirlerimize ikram ettik. Her yıl biber mevsiminde Elazığımızda süregelen tel kebabı geleneğimizi Aydındaki hemşerilerimizle yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hemşehrilerimizle bir araya gelerek kültürümüzü yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz“ dedi.

Image00001

Editör: Batuhan Baskal