Elazığ’ın Haftalık Asayiş Raporu Yayınlandı Elazığ’ın Haftalık Asayiş Raporu Yayınlandı

Yeni kentsel dönüşüm düzenlemesiyle birlikte tebligat sürecinde önemli değişiklikler yapıldığını kaydeden Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Kurucu Başkanı ve İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Av. Osman Avcıl, bu değişikliklerin kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmayı amaçladığını belirtti.

Başkan Avcıl, yıkım kararı için tebligat yapılmayacağını ifade ederek,  “Yıkılmasına yüzde 51 oy çokluğuyla karar verilen binalar için hak sahiplerine farklı adreslerde tebligat gönderilmesi yerine, yıkım kararı, binanın görülebilecek bir yerine asılacak ve muhtara ve e-devlete gönderilerek bildirilmiş sayılacak. Bu karar, binada 15 gün süreyle asılı kalacak. İki haftalık askı süresi içinde yapılmayan itirazlar geçerli olmayacak. Riskli bina kararının asıldığı tarihten itibaren tahliye işlemleri en fazla 90 gün içinde tamamlanacak. Hak sahiplerinin e-devlet ve muhtarlık gibi platformları düzenli olarak kontrol etmeleri gerekecek.

Şehir dışında olanlar, binaya asılan bildirimi göremeyebilirler. Bu nedenle en az 10 günde bir e-devlete girerek bildirimleri kontrol etmeleri önemli” dedi.

Başkan Avcıl, özellikle Elazığ'da yaşayanlar için bu yeni düzenlemenin geçerli olduğunu belirterek, riskli bir binada yaşayanların haklarını ve yükümlülüklerini öğrenmek için bir avukata danışmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Whatsapp Image 2024 06 28 At 11.24.26

 

Editör: Yakup Uğur