Av yasağı 1 Nisan tarihinde başlayıp, 1 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte kaçak avlanmanın önüne geçmek ve alabalık tüketimini artırmak isteyen Tarım İl Müdürlüğü, “Av yasağına selam, alabalık yemeye devam” etkinliği düzenledi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen festivalde balıklar pişirildi, ikramlar yapıldı.

MUTLU: TÜM VATANDAŞLARIMIZIN BUNA DUYARLI OLMASINI İSTİYORUM

İçme Köyünde gerçekleştirilen festivalde konuşan Köy Muhtarı Vedat Mutlu, “Bizim buradaki amacımız, av yasağına önem gösterip tüm bu kaçak balıkçıların önüne geçmek. Tüm vatandaşlarımızın buna duyarlı olmasını istiyorum. Öncelikle balıkçıklarımız sonra bütün vatandaşların buna duyarlı olmasıyla gördüğümüz çocuklarımız her zaman balık yerler” diye kaydetti.

İŞÇİOĞLU: BALIKÇILARIMIZA BEREKETLİ VE HAYIRLI OLSUN

Baskil Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Emin İşçioğlu, “Bu etkinliği düzenleyen ev sahibi arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu önümüzdeki yasak döneminde daha başarılı kontroller, daha başarılı çalışmalar olur. Balıkçılarımıza bereketli ve hayırlı olsun” dedi.

TUĞYAN: BİZİM BU ETKİNLİKTEKİ İKİNCİ TEMAMIZ BALIK TÜKETİMİNİ ÖZENDİRMEK

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa Tuğyan ise, “Bizim ekinliğin iki teması var. Birinci temamız 8 gün sonra başlayacak olan av yasağında farkındalık oluşturmak. Balıkçılarımızla halkımızla birlikte bu yasağı en güzel şekilde uygulayıp balığı sudan çıkartmadan, bugünün bir balığı yarının 100 balığı bilincini oluşturmak, ikinci temamızda biz su ürünleri üretimi açısından alabalık üretimi açısından Türkiye’de birinci sırada yer almaktayız. Yalnız balık tüketimi açısından tablo bu kadar parlak değil. Yalnız 3-4 kilo seviyesinde kalmakta. Ülke ortalamamız 7-8 kg, Avrupa ortalamamız 15-20 kg seviyesinde. Bizim bu etkinlikteki ikinci temamız balık tüketimini özendirmek”ifadelerini kullandı.

 KARAHAN: BALIK AVLAMAMALARIN ŞİDDETLE ÖNERİYORUZ

Tarım İl Müdürü Turan Karahan da, “1 Nisan ile 1 Temmuz tarihleri arasında uygulanacak olan balık yasağına dikkat çekmek ve özellikle Türkiye’de iç sularda balık üretiminde birinci sırada yer alan ilimizdeki balık stoklarının gelişimini ve balık üretimini arttırmaya yönelik bir amaç doğrultusunda bu programımızı gerçekleştiriyoruz. Özellikle tarihler arasında balıkçılıkla uğraşan, ekmeğini balıktan kazanan ve kooperatif ve kooperatif üyelerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerini, asla ve asla yasak döneminde teknelerle suya açılmamalarını, balık avlamamaların şiddetle öneriyoruz” dedi.

AYAS: ZABITA EKİPLERİMİZLE ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ

Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayas ise, “Bizler Elazığ Belediyesi olarak yasak süresince, 1 Nisan ve 1 Temmuz tarihleri arasında Tarım il müdürlüğümüzle koordineli olarak şehir merkezinde kaçak balıkçılığın satışını engellemesi için zabıta ekiplerimizle üzerimize düşen görevi yapacağız”ifadelerine yer verdi.

GÜL: TÜKETİLEN BİR BALIK İLERİDEKİ BİRÇOK BALIĞIN TELEF OLMASI ANLAMINA GELİYOR

Vali Yardımcısı Mustafa Gül, “1 Nisan 1 Temmuz arasında avlanan her kaçak balık, ilerideki belki 50 belki de 100 balığın telef olması demek. Bu dönemde yapılan bir sazan avından, bir sazan tüketimin insana bir faydasının olmadığını söylediler. Bu kapsamda da vatandaşlarımızı bilinçlendirmek gerekiyor.  Bu dönemde avlanan yasak balıktan lütfen tüketmeyin. Bu dönemde tüketilen bir balık ilerideki birçok balığın telef olması anlamına geliyor”dedi.