GÜNDEM

Arızalı Sokak Lambaları Mobil Uygulama İle Takip Altında

TEDAŞ tarafından yayına sunulan "Elektrik Arıza İhbar Uygulaması" ile artık herkes mahallesindeki arızalı sokak lambalarını fotoğraflayarak bildirimde bulunabilecek.

Pratik ve kolay…

Aydınlatma Mobil takip uygulaması Tedaş tarafından hayata geçirildi.

Hayata geçirilen "ELEKTRİK ARIZA İHBAR UYGULAMASI" ile yanmayan sokak aydınlatmalarının arızaları daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşacak.

İhbarda bulunmak için uygulamayı akıllı telefonlara indirmek ve kayıt olmak gerekiyor.

Kayıt olduktan sonra da telefon numarası ve şifre ile sisteme girilerek yanmayan sokak lambasının fotoğrafı çekilip uygulamaya yüklenerek başvuru gerçekleşiyor.

İlk olarak 2019 yılında vatandaşların kullanımına sunulan uygulamanın ilk versiyonu sadece sokak aydınlatma arıza ihbarlarına yönelik hizmet veriyorken, 2023 yılında yapılan geliştirmeyle Elektrik Arıza İhbar Uygulamasına dönüştürüldü.

Yapılan bu geliştirme ile uygulamaya sokak aydınlatma arızaları dışında; “Elektrik kesintisi ve elektrik arızalarına ilişkin ihbarların da bırakılması sağlanırken, kullanıcıların yapmış olduğu ihbara ilişkin geri bildirim bırakması ve sonuçlanan ihbarların silinmesi’’ gibi yenilikler eklendi.

Gelen ihbarlar üzerine arızalı sokak lambalarının yeri tespit ediliyor ve görevli ekipler tarafından hızlı bir şekilde müdahale ediliyor.

Uygulama ile 1 buçuk milyon ihbar çözüme kavuşturuldu.

Dağıtım şirketleri arızaya şehir içinde 24 saat, şehir dışında ise 48 saat içinde müdahale ediyor.

Kullanımı çok kolay olan, elektriksel arıza ve kesinti ile ilgili sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturma imkânı sağlayan uygulama, “App Store, Play Store ve AppGallery” aracılığıyla (mobil) akıllı cihazlara indirilebiliyor.

Kullanıma sunulduğu ilk günden bu zamana kadar vatandaşlardan yoğun ilgi gören uygulama sayesinde, Alo 186 çağrı merkezlerini aramadan “Aydınlatma arızaları, elektrik kesintisi ve elektrik arızalarına ilişkin ihbar yapılması, ihbarın takip ve sorgulaması, abone ve tesisat eklenmesi” gibi işlemler kolaylıkla yapılabilmekte.

Uygulama, vatandaşlardan ve sektör paydaşlarından alınan geri bildirimler sayesinde sürekli olarak güncellenmekte olup yapılan son güncellemelerle uygulama üzerinden bırakılan ihbarlara geri bildirim bırakılmasına ve önceki ihbarların uygulama üzerinden silinebilmesine imkân sağlandı.

Kurumdan yapılan açıklamada vatandaşlar uygulamayı kullanmaya davet edilirken, “TEDAŞ olarak vatandaşlarımızdan uygulamayı mobil cihazlarına indirip çevresinde yaşanan elektrik arıza ve aydınlatma sorunlarını ihbar ederek, kamuoyu menfaatine çözüme kavuşturma imkânını kullanmasını talep ediyoruz.” denildi.