Devlet Su İşleri (DSİ) aracılığıyla gerçekleştirilecek arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmalarının Elazığ Merkez ve Karakoçan ilçelerinde hayata geçeceğini duyuran Milletvekilleri, Elazığ Merkez ilçesinde toplam 4 bin 783 hektar alanda drenaj tahliye kanalları yapımına, yaklaşık 5 bin hektar alanda ise arazi toplulaştırma çalışmalarına başlanacağını belirttiler..

Bu çalışmaların, Dallıca, Dambüyük, Fatmalı, Koruköy, Muratçık ve Pirinççi köylerinde uygulanacağını ifade eden Keleş ve Açıkkapı, bu düzenlemeler sayesinde bölgede su seviyesinin yükselmesinden kaynaklı drenaj problemlerinin çözüme kavuşacağını vurguladılar.

Başkan Alan: Lojistik Merkez Artık Kaçınılmaz Olmuştur Başkan Alan: Lojistik Merkez Artık Kaçınılmaz Olmuştur

Aynı kararname kapsamında Karakoçan ilçesine bağlı Yeniköy, Yenice, Kulubaba, Ağamezrası, Karşıyaka, Kalecik, Karapınar, Tekardıç Tepe Mahallesi ve Yeni Mahalle’de yaklaşık 2 bin 200 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları yapılacağını ifade eden Milletvekili Prof. Dr. Keleş ve Açıkkapı,  yapılacak çalışmaların Elazığ’ın tarımsal üretimine büyük katkı sunacağını söylediler.

Editör: Fırat Üzmez