Türkiye'de su ürünleri mühendislerinin mesleki birliklerini sağlamak, meslek sorunlarının çözümü ve birlik olarak bir arada bulunmaları amacıyla 'Anadolu Su Ürünleri Mühendisleri Derneği' kuruldu.

Genel Merkezi Elazığ'da olan Derneğin Genel Başkanı Ergün Aslan beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Köprücü, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Bülent Şen, Hamza Aktürk Medya Kuruluşumuzu Ziyaret etti.

Televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık tarafından karşılanan Dernek Temsilcileri, yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Vlcsnap 2024 09 15 22H10M16S842

Derneğin amaçlarından bahseden Genel Başkan Ergün Aslan, yönetimin ilk toplantısını pazartesi günü gerçekleştireceğini kaydetti. Arslan, “ Yarın nasip olursa tabi genel merkez örgütlenmesi tamamladık Elazığ bunu üslendi sivil toplumdan üniversiteden ve kamudan hocalarımızla meslektaşlarımızla süreci olgunlaştırdık tamamladık.Yarın itibariyle yönetim kurulu toplantımız olacak Keban da.İl protokolümüzü bölge protokolümüzü davet ettik.Ülke genelinde örgütlenme sürecini nasip olursa başlatacaz” dedi.

Yolda Kalan Yakıt Tankerini İmdadına Polis Ekipleri Yetişti Yolda Kalan Yakıt Tankerini İmdadına Polis Ekipleri Yetişti

Aslan, derneğin aynı zamanda şehrin su ürünleri alanındaki potansiyeli artırmak için de çalışmalar yapacağını vurguladı. Arslan,” Avrupada

alabalık üretiminde Türkiye’de 1. sırada ilimizde Türkiye’de 1. sırada

onun için ve alabalığa ilaveten farklı su ürünlerinin sektörünün alt dallarında farklı ürün yetiştiriciklerinde ekosistem mühendisliğinde ve dalış olta balıkçılığında Elazığ bir merkez konumunda.Çok ciddi potansiyelleri var tabi bu potansiyel derneğimizinde genel merkezinin burada olmasını doğurdu.Biz tüm Türkiye’de örgütlenmek için çalışmamamızı yaparken Elazığ’ımızında sorunlarına Elazığ’ımızında meslektaşlarımızın sıkıntılarını tüm Türkiye ölçeğinde küçük bir Türkiye olan Elazığ’ımızından da başlayarak ve dahil ederek sorunların çözümü için potansiyellerin kullanımı için ülkemiz halkının bu potansiyellerden faydalanması için çalışmalarımız mücadelelerimiz devam edecek İnşallah” dedi.

Vlcsnap 2024 09 15 22H10M40S090

Editör: Batuhan Baskal