GÜNDEM

Alparslan Keskin: Radyo ve Televizyonculuk Gönül İşi

Elazığ’da uzun yıllar basın sektöründe çalışan Radyo Sunucusu Alparslan Keskin, Ankara’da gerçekleştirdiği Radyo programı ile büyük beğeni ve takdir topluyor.

18 yaşında Elazığ’da basın sektörüne adım atan Alparslan Keskin, Ankara’da yaptığı radyo programı ile büyük beğeni topluyor.

Mesleğini başarı ile sürdüren Radyo Sunucu Alparslan Keskin, Elazığ’da yetişen bir basın mensubu olarak il dışında Elazığ’ı temsil etmekten gurur duyduğunu kaydetti.

Alparslan Keskin, “Yaklaşık 6 yıldır Ankara’dayım. Şunu söylemekte fayda var. Ankara’da Elazığ’ı temsil eden buradan giden hemşehrilerimiz çok iyi temsil etmişler. Kimle temas edersek kimle tanışırsak Elazığ’ı duyunca muhakkak iyi yönde bir hikâyeleri var. Bizim Elazığ’dan bir arkadaşımız ya da askerden bir arkadaşımız vardı veya bir komşumuz vardı diye hep iyi şeyler anlatılırdı. Öncelikle bu hemşehrilerimize buradan teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Ankara’da yayın hayatına devam eden ‘Özgür Radyo’da “Sağlam Kafa” sağlık programının sunucusu Keskin, Türkiye’deki ünlü sağlıkçıları da ağırlayarak birçok konu hakkında toplumu bilgilendiriyor…

Keskin, “Tabi 7 sene Radyo ve Televizyon sektöründe bulununca sektörden kopmak çok da kolay olmuyor. “Özgür Radyo 105. Bir Frekans üzerinden yayın yapmakta olan bir Radyo. Daha çok Halk Müziği çalan ve Ankara’nın en fazla dinlenen ilk 3 radyosundan birisi. Tabi konsept çok farklı sağlık problemli yapıyoruz. İlaç sektöründe olmamız ve de bunları insanlara meç etmeye çalışmamız bu anlamda bir fark yarattı. 2023 Yılın Ekim Ayında başladı organizasyon. Uzun zamandan beri hep planımız vardı ama işler çok yoğun olduğu için bir türlü denk getiremiyorduk” dedi. Her hafta farklı bir branş farklı bir hoca farklı bir konu ile organizasyonu yapıyoruz ve davet ettiğimiz misafirlerimiz, hocalarımız gerek Hacettepe Üniversitesinden gerek Gazi Üniversitesi ya da tüm Türkiye’de isim yapmış Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesinde bir çok hekimimiz tüm Türkiye’de isim istendiği zaman kendi branşında becerisini ispatlamış misafirlerimiz oluyor” dedi.

Radyo sunuculuğu mesleğinin maddiyattan çok gönüllülük esasında olduğunu aktaran Keskin’in gençlere de tavsiyeleri var.

Keskin, “ Radyo ve Televizyonculuk işi biraz gönül işi. Hani ben buraya geleyim para kazanayım diye insanlar hareket ediyorsa çok aman aman bir para olmadığını söyleyebiliriz. Daha çok insanların yaptığı mesleklerden ziyade hobi ya da hobiden bir tık daha önde burada en azından biraz daha kalırım sonra kendime bir yol çizerim dediği böyle geçici bir iş gözüyle bakılan bir iş baktığımızda. Bizim Radyoculuk yaptığımız dönemde yanımızda olan yetiştirdiğimiz arkadaşlarımız var mı diye bakıyordum. Var zaten birçoğu Elazığ’da tanıdık sima. Tabi biz hani orda öğretme babında değil ama temasımız olmuşsa ne mutlu bize” dedi.