GÜNDEM

Aksa Elazığ Doğalgaz Kaçak Tarama Faaliyetlerinin Yüzde 100’ünü Tamamladı

Aksa Elazığ Doğalgaz, il genelinde kesintisiz ve güvenli gaz arzı sağlama çalışmaları kapsamında altyapı şebekesinde periyodik olarak gerçekleştirdiği kaçak tarama faaliyetlerini tamamladı. Önceliklerinin Elazığlı vatandaşların doğal gaz konforunu daima güvenli ve kesintisiz bir şekilde yaşaması olduğunu belirten Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, “1760 kilometreyi aşan doğal gaz dağıtım şebekemizin tamamında kaçak taraması faaliyetlerimizi başarıyla gerçekleştirdik” dedi.

Türkiye genelinde 45 bin kilometreyi aşan şebeke uzunluğuyla 27 il merkezi, 306 ilçe ve beldede 5 milyondan fazla abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, lisans bölgeleri arasındaki Elazığ ilinde çalışmalarını sürdürüyor. 247 bine yakın abonesinin bulunduğu Elazığ’da güvenli ve kesintisiz doğal gaz dağıtım hizmeti veren Aksa Doğalgaz, faaliyetleri kapsamında diğer altyapı kuruluşlarının çalışmaları ve üçüncü şahısların gerçekleştirdiği kazılar neticesinde şebeke unsurlarına verilmiş olabilecek muhtemel hasarların tespit edilebilmesi amacıyla yılda en az iki kez gerçekleştirdiği tarama faaliyetlerine ilişkin ikinci periyodu da başarıyla tamamladı.

BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE KONTROL EDİLDİ

Elazığ merkezle birlikte Karakoçan, Kovancılar, Palu, Sivrice, Baskil ve Keban ilçelerindeki vatandaşları en yüksek kalite ve güvenlik standartlarını dikkate alarak doğal gazla buluşturduklarını açıklayan Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, “Önceliğimiz Elazığlı vatandaşlarımızın doğal gaz konforunu daima güvenli ve kesintisiz bir şekilde yaşaması. 1760 kilometreyi aşan doğal gaz dağıtım şebekemizin tamamında kaçak taraması faaliyetlerimizi başarıyla gerçekleştirdik. İlimizde emniyetli gaz arzını kesintisiz bir biçimde sağlıyor, uzman ekiplerimizle altı aydan kısa periyotlarda OMD (Optical Methane Detector) tip kaçak arama cihazıyla donatılmış araçlarla, bu araçların giremediği bölge ve sitelerde ise hassas el detektörleri ile şebekemizi düzenli olarak kontrol ediyoruz. Bu kapsamda ilimizde 114 bin 116 metre çelik hat, 1 milyon 647 bin 114 metre polietilen hat ve 31 bin 821 adet servis kutusu ile dağıtım şebekesini oluşturan tüm unsurlarda kaçak taraması faaliyetlerimizi büyük bir titizlikle tamamladık” dedi.

KAZI ÖNCESİNDE MUTLAKA BİLGİ VERİLMELİ

Doğal gaz hattı bulunan sokaklardan mahallelere ve caddelere kadar tüm lokasyonlarda vatandaşların can ve mal güvenliği açısından izinsiz kazı yapmanın yasak olduğuna dikkat çeken Dündar, “Tüm vatandaşlarımıza sık sık hatırlattığımız üzere, resmi kurum ve kuruluşlar ile üçüncü şahıslar tarafından yapılması planlanan tüm kazı faaliyetlerinin başta can ve mal güvenliğini sağlamak ve herhangi bir hasara sebebiyet verilmemesi adına Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) yönetmeliği kapsamında doğal gaz dağıtım şirketinin bilgisi dahilinde olması önem taşıyor. Tüm altyapı çalışmalarının doğal gaz hattına hasar verilmeden yürütülebilmesi için öncesinde 444 4 187 numaralı Aksa Doğalgaz Çözüm Merkezi’ne bilgi verilmesi gerekiyor. Ayrıca vatandaşlarımız herhangi bir kazı çalışmasına dair şüpheli bir durumla karşılaşırlarsa, 7 gün 24 saat hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil hattımızı arayarak bize bilgi verebilirler” diye konuştu.

AKSA DOĞALGAZ HAKKINDA

Faaliyet alanında yer alan 27 il merkezi, 306 ilçe ve beldede yaklaşık 17,4 milyon nüfusa, 7 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi konumunda bulunmaktadır. Yatırımlarını “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgelerine yönelik yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.