AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof.Dr.Erol Keleş, Milletvekili Ejder Açıkkapı, Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ortak açıklama yaptılar.

Alacakaya’da yaşanan son gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve haklarını arayan maden işçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini açıklayan AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı ile AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım “Hak arama derdinde olan ve zorlu bir ekmek mücadelesi veren işçi kardeşlerimize karşı firma sahibinin söylemlerini asla doğru bulmadığımızı ve kınadığımızı belirtmek  istiyoruz. İşçilerin taleplerini dinlemek, onlara kulak vermek ve çözüm odaklı davranmak varken maden sahasını makul olmayan gerekçelerle kapatmak, işçileri ücretsiz izne çıkarmak yersiz ve anlamsızdır. Bu tür davranışlar bu memleketten kazanç sağlayan kişi veya kuruluşlara kesinlikle yakışmamaktadır. Bizler, 11 günlük süreç boyunca hem Elazığ’da hem de Ankara’daki temaslarımızla işçi kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de işçi kardeşlerimizin yanında yer alacağımızın bilinmesini isteriz. Yerel basında çıkan asılsız iddialara konu olan ve firma sahibinin  “siyasilere size iş istiyorlar kendilerine de 2 tane maaş istiyorlar” şeklindeki beyanları tamamen asılsız ve mesnetsizdir, alçakçadır. Bu tür asılsız iddialarla ilimizde parti ayrımı gözetmeksizin tüm siyasetçileri töhmet altında bırakan bu ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Halkımızın güvenini sarsmaya ve siyasetçileri töhmet altında bırakmaya yönelik bu ahlaksızca ifadeleri kendilerine iade ediyoruz.

Elazığ’da Trafik Kazası: 2 Yaralı Elazığ’da Trafik Kazası: 2 Yaralı

Bizler, her zaman olduğu gibi, halkımızın menfaatlerini korumak, işçilerin haklarını savunmak ve Elazığ’ın kalkınması için gece gündüz çalışmaktayız. Bu tür mesnetsiz iddiaların hukuki ve cezai süreçlerini başlatmak adına, tarafımızca gerekli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

G S Nqzzy W Q A A M Mlx

Editör: Yakup Uğur