GÜNDEM

Aday Prof. Dr. Türkoğlu, Sağlık Projelerini Açıkladı

Fırat Üniversitesi Rektör Adayı Prof.Dr. İbrahim Türkoğlu Sağlık Projelerini açıkladı.

Fırat Üniversitesi Rektör Adayı Prof.Dr. Türkoğlu, Fırat Üniversitesi Hastanesinde yapacağı sağlık projelerini açıkladı.

Prof.Dr.Türkoğlu yaptığı açıklamada, “Geçmişte, doğu illerinin önemli bir sağlık merkezi olan Fırat Üniversitesi Hastanesinde gerekli iyileştirmeler yapılarak, doğunun nitelikli sağlık merkezi misyonu tekrar sağlanacaktır.Ayrıca

1- Tıp öğrencilerinin eğitim kalitesini artırmak için sürekli olarak yenilik ve gelişmelere açık olan tıp eğitimi süreçleri gerekli teknolojik alt yapı ve #yapayzeka ile desteklenecektir.  

2- Üniversite hastanesinden ayrılan öğretim üyelerine, cazip imkânlar sunularak Üniversiteye geri dönmeleri teşvik edilecektir. 

3- Elazığ’a önemli sayıda ve sürekli obezite hastası gelmekte ve tedavi olmaktadır. Bu konuda Üniversite bünyesinde "#Obezite ve Sağlıklı Yaşam Merkezi" kurulması için çalışma yapılacaktır.

4- Hasta memnuniyetini artırmak için hasta odaklı hizmetler sunulacaktır. Hasta geri bildirimleri düzenli olarak değerlendirilerek verilen hizmet kalitesi iyileştirilecektir.

5- Asistan doktor eksikliği, Sağlık Bakanlığı Mecburi Hizmet yükümlülüğü ile desteklenecektir.

6- Bölgede "#Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezi" sorunu yaşanmaktadır. Bu konuda Üniversite hastanesinin akademik kadrosu ve alt yapısı güçlendirilerek doğu bölgesindeki hastaların Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlere gitmesinin önüne geçilecektir” ifadelerine yer verdi.