Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; Değerli Elazığlı Hemşehrilerim, Bugün, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği büyük mücadelenin simgesi olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi'nin 102. yıl dönümünü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz. Bayramımız kutlu olsun. Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı olan bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, milletimizin sarsılmaz iradesi ve vatan sevgisi ile kazanılmıştır. Anadolu, binlerce yıl boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, her karış toprağı paha biçilemez bir değere sahip olan kutlu bir vatandır. Bu kutsal vatanı koruma ve savunma sorumluluğunu üstlenen milletimiz, tarihin her döneminde olduğu gibi 30 Ağustos 1922’de bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zafer, yokluklar içinde bir milletin inanç, azim ve kararlılıkla nasıl küllerinden doğabileceğinin en güzel örneğidir. Aziz milletimiz, milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir. Ne mutlu bizlere ki; vatan için can verenlerin torunlarıyız. Ne mutlu bizlere ki; bu şanlı bayrağın altında özgürce yaşayanlarız. Ne mutlu bizlere ki; zaferlerle taçlanan bir tarihe sahibiz. Bizler, bu topraklarda bağımsızlık ateşini yakan ecdadın mirasçılarıyız. Ezelden ebede, zaferlerle dolu bir tarihin izindeyiz. O günkü ruh ve inançla, bu kutsal vatanı koruma ve yüceltme azmimizi hiç kaybetmeden geleceğe taşımalıyız. Eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak, bu vatanı en güzel şekilde geleceğe hazırlamak hepimizin en büyük sorumluluğudur. Millî Mücadele’nin muzaffer komutanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, bu vatan için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Elazığlı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında;  “Bugün, Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik yolunda kazandığı en büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kahraman ordumuzun destansı mücadelesiyle elde edilen bu zafer, milletimizin hürriyet ve bağımsızlık aşkının en güçlü nişanesi olarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır. 30 Ağustos, yalnızca bir askeri zafer değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlendiği bir gün olarak da büyük bir anlam taşımaktadır. Bu zafer, bağımsızlık yolunda hiçbir engel tanımayan, azim ve kararlılıkla mücadele eden Türk milletinin tüm dünyaya verdiği bir ders niteliğindedir.30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda gelecek nesillere emanet ettiğimiz Cumhuriyetimizin değerlerini koruma ve yaşatma kararlılığımızı tazelediğimiz bir gündür. Bizler, bu kutsal emaneti sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nda, Elazığ’ımızın ve ülkemizin daha da gelişmesi, kalkınması ve güçlenmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde, daha müreffeh ve güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu kutsal vatan toprakları için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, nice zafer dolu yıllar diliyorum.” Dedi.

Whatsapp Image 2024 08 26 At 11.21.03

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Açıkkapı'nın mesajında şu ifadeler yer alıyor: Şanlı ecdadımızın kazandığı Büyük Zafer’in 102’nci yıldönümüne ulaştığımız bu gurur dolu günde, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanılan bu büyük zafer, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet sevdasının en önemli nişanesidir. Bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda necip milletimizin iradesine, istiklaline ve aydınlık geleceğine sahip çıkma kararlılığının güçlü bir ifadesidir. Türk Milleti’nin asırlardır süregelen bu sarsılmaz iradesi, bugün de aynı güçle varlığını sürdürmektedir. 15 Temmuz’da gösterilen destansı direniş ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda attığımız her adım, bu kararlılığın en somut örnekleridir. Son 21 yılda ülkemizi her alanda ileriye taşıyan hamlelerle Türkiye’yi büyük hedeflere ulaştıracak bir altyapı oluşturduk. Aziz milletin Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşlarına olan güveni ve desteği, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacak kudrettedir. Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim milletimizin birliğini, dirliğini ve yolunu daima açık etsin. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!

Milletvekili Açıkkapı, Palu’da Temaslarda Bulundu Milletvekili Açıkkapı, Palu’da Temaslarda Bulundu

Ejder AÇIKKAPI🇹🇷 (@ejderacikkapi) / X

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yayımladığı mesajında şunları kaydetti: “Kurtuluş savaşımızın zaferle taçlandığı, aziz milletimizin her şart ve koşul altında istiklaline ve istikbaline sahip çıkacağını tüm cihana gösterdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir kez daha büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından bir tanesidir. Ecdadımız bundan 102 yıl önce, tüm yoksunluklar ve imkânsızlıklara rağmen yedi düvele karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini, birlik ve beraberlik içerisinde, yüreğindeki iman gücü ve vatan sevgisiyle şanlı bir zaferle sonuçlandırmıştır. Ecdadımızdan bize en büyük miras olan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu, şanlı bayrağımızın gölgesinde dün olduğu gibi bugün ve yarın da ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz. Aynı inanç ve ruhla bağımsızlığımızdan ve kutlu değerlerimizden asla taviz vermeden ülkemizi her alanda daha güçlü kılmak için bir ve beraber olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Şahin Şerifoğulları 🇹🇷 (@sahin_serifoglu) / X

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ mesajında; 

“Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı Büyük Zaferin 102. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 30 Ağustos, Milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceğini; istiklal ve istikbali için tek vücut mücadele edeceğini; birlik, beraberlik ve iman gücüyle aşamayacağı engel olmadığını tüm cihana güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır. Aziz Milletimiz bu şanlı zafer ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan ve her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi de ulusumuzun tarihine yön veren önemli savaşlardan birisi olmuş ve bu zaferle milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesi tüm dünyaya gösterilmiştir. Bugün üzerinde güven ve huzurla yaşadığımız ülkemizin şanlı tarihinde geçtiği zorlu dönemeçleri güçlenerek çıkması daha da aydınlık ve istikrarlı yarınlara ulaşılmasının ilham kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden Milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda edan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Whatsapp Image 2024 08 29 At 16.04.51

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; "Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı büyük zaferin 102. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nda ülkemizi daha yüksek hedeflere taşımaya ve 30 Ağustos'un hürriyet ve mücadele ruhunu daima yaşatmaya kararlıyız. Gelecek nesillere, tam bağımsızlık ve vatan sevgisi gibi en değerli mirasları bırakmak için var gücümüzle çaba gösteriyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum" ifadelerini kullandı.

W9 Tqr T Y I 400X400

Editör: Semra Demirelli