29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Elazığ Valiliği tarafından resepsiyon düzenlendi.

Düzenlenen resepsiyona Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 8’inci Kolordu Garnizon Komutan Tümgeneral Tamer Atay, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve davetliler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu Cumhuriyetimizin 100. Yıl resepsiyonu saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak İl Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından dua edildi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılına kavuşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, cumhuriyetin kolay kazanılmadığını belirtti.

Malatya'da Konteyner Kentte Korkutan Yangın Malatya'da Konteyner Kentte Korkutan Yangın

TORAMAN: 100 YILLIK CUMHURİYETİN ARKASINDA BİNLERCE YILLIK BİR TARİH VAR

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “ Cumhuriyetimizin 100. Yılına kavuşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Şüphesiz Cumhuriyetimiz çok büyük bir mücadele neticesi olarak kuruldu. Bütün imkânsızlıklara rağmen milletinin seferber olmasıyla milli mücadelesiyle istiklal harbiyle Cumhuriyet kuruldu. Kurduktan sonra Cumhuriyetimiz şüphesiz pek çok badire atlattı zor günlerden geçti 100 yaşına kolaylıkla ulaşmadı büyük meşakkatlerle büyük emeklerle bugüne geldik. 100 yıldan bahsediyoruz ama bu 100 yıllık Cumhuriyetin arkasında binlerce yıllık bir tarih var. Bu tarihten aldığımız güçle bu 100 yılı idrak ettik inşallah bundan sora da aynı şuurla Cumhuriyetimizi yaşatmaya ve bayramlarımızı yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu konser ve pasta kesimi ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi