GÜNDEM

17 – 25 Ekim’de Bursa’da Elazığ Rüzgarı Esecek

Bursa Elazığlılar Dernek Başkanı İbrahim Karaçin, medya grubumuzu ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ile bir araya geldi.

Medya grubumuzu ziyaret eden Bursa Elazığ'lılar Derneği başkanı İbrahim Karaçin, Bursa’da Elazığ kültürünü tanıtmaya ve yaşatmaya yönelik yaptıkları çalışmaları paylaşarak 17 – 25 ekim tarihlerinde Bursa’da Elazığ yöresel ürünler fuarının düzenleneceğini söyledi.

Bursa Elazığlılar Dernek Başkanı İbrahim Karaçin, medya grubumuzu ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ile bir araya geldi.

Başkan Karaçin, Bursa’da Elazığ kültürünü tanıtmaya ve yaşatmaya yönelik yaptıkları çalışmaları paylaştı.

Başkan Karaçin: “Şimdi tabi bizim öncelikli görevimiz Elazığ kültürünün dışarıda tanıtmak. Bulunduğumuz yerde yani Bursa’da tanıtmak içinde çeşitli etkinliklerimiz oluyor. Bunlar arasında tabi ki bu etkinlikler mevsimsel olarak değişiklik arz edebiliyor.

Yaz başında peynirli ekmek, kış ayları içerisinde geceleri Elazığ kürsü başı programlar. Bu şekliyle işte şu anda içinde bulunduğumuz dönemde öğrenci bursları ile ilgili bir çalışmamız var. Ekimin yirmi beşine kadar çalışmalarımız devam etmekte. Daha sonra kış mevsimi girdiği için yapabilirsek mümkün olduğu kadarıyla kürsü başı programları yapmaya gayret ediyoruz.

Yine mevsimsel olmayan işte Elazığ’lı hemşehirlilerimiz ile istihdamı konusunda çalışmalarımız var. Kültürel anlamda dediğim gibi gerek peynirli ekmek gerekse kürsü başı programları gerekse de müziğimizin tanıtılması anlamında diğer derneklerle birlikte hareket ediyoruz. Bursa’da sivil toplum kuruluşlarının birlikte programladığı etkinliklere katılarak Elazığ kültürünü orada tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

Bursa Elazığlılar Dernek Başkanı İbrahim Karaçin, her ay kürsübaşı programı düzenleyerek Elazığlılar ile sık sık bir araya geldiklerini belirtip 17 – 25 Ekim tarihlerinde Elazığ Yöresel Ürünler Fuarının düzenleneceğini ifade etti.