GÜNDEM

100 Bin Balık Yavrusu Kalecik Baraj Gölet’ine Bırakıldı

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından 100 bin yavru sazan balığı Kalecik Baraj Gölet’ine bırakıldı.

KARAHAN: BALIKLANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan, “Müdürlük olarak bu yıl Keban Su Ürünleri Üretim Tesisi'nde 12 milyon yavru sazan balığının üretimini gerçekleştirdik. Bu gün 100 bin yavru balığı kalecik baraj göletine bırakıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Göletlerimizi balıkçılık ile uğraşan insanlarımızın geçim kaynağını artırmak ve sportif amaçlı zaman geçirmelerini sağlamak için balıklandırmaya devam edeceğiz. Bıraktığımız sazan yavruları birkaç ay sonra avlanabilir hale gelecek ve insanlar burada zaman geçirecektir" dedi.

YILMAZ: YASAKLARA UYULMASI BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR

Balıklandırma çalışmalarına katılan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, “Göletlerde ve iç sularda balık popülasyonunun devamlılığını sağlamak, amatör balıkçığı geliştirmek ve kaynaklarımızı gelecek nesillere aktarılması için çalışıyoruz. Balık çeşitliliğini korumak için av sezonunda yasaklara uyulması büyük önem arz etmektedir. Özellikle Elazığ’da İl Müdürümüzün gayretleri ile ciddi çalışmalar yapılıyor. Kendilerine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.